43 Podcast – Jenny Neikell – Surtanten

Jenny_NeikellJenny Neikell är och driver företaget Surtanten, ett företag som primärt sysslar med mathantverk i form av fermentering. Hon har även släppt den mycket uppskattade boken Fermentera och håller kurser i mathantverk och mattradition.

Jenny bor i ett litet hus mitt i Malmö, om dagarna arbetar hon med det egna företaget där hon tillverkar och säljer fermenterade grönsaker. För några år sedan hoppade hon av en fast anställning för att gå en kurs i företagande kring mathantverk, vilket senare ledde till att företaget startades.

Även om Jenny spenderar hela dagarna med att arbeta, då mathantverksbranschen inte direkt är en bransch med höga marginaler, så spelar det ingen roll för henne. Jobbet har blivit någon form av modern variant av att vara ”hemma och jobba på gården”. Vi pratar om att hon ett tag har stått i valet och kvalet mellan att satsa och bli större och därmed kunna anställa någon, eller våga stanna i den storlek hon är i. Trots att alla normer säger åt henne att expandera och bli större resonerar hon som så att det fina med att ha just hennes företag förmodligen skulle försvinna om hon helt plötsligt måste börja ha ansvar för en person till.

OBS1! I avsnittet utlyses en tävling för att kunna vinna Jennys bok Fermentera!

OBS2! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 eller till bankgiro 817-3072 för att bidra till fler avsnitt.

OBS3! Lyssna på Jennys band Dalaplan

Avsnittet hörs bäst genom iTunes

Eller direkt via webben här!

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *