42 Podcast – Pia & Erik Sjöstedt – Att bara vara, helst i en kajak

Pia_Erik_SjostedtPia och Erik Sjöstedt bor i nordvästra Skåne, i ett litet hus inne i skogen. På nätet är de kanske mest kända för sin site www.kajak.nu där de delar med sig av sina erfarenheter kring friluftsliv, och kanske främst paddling.

Den här podden startades för att visa upp alternativ till dagens normer om framför allt konsumtion och karriär, och när jag träffade Erik och Pia kändes det som att de verkligen har funnit en harmoni i det, att inte attraheras av att hela tiden klättra i en karriär eller spendera alla sina pengar på kortsiktig konsumtion. Vi återkommer flera gånger till ämnen som tangerar ”att bara vara”. Erik nämner att han verkar sakna tävlingsgenen, eller att en av deras främsta hobbies är att gå på en klippa och sparka på musslor eller bara gå hemma och drälla.

Allt det här har gjort att de numera kan jobba hemifrån med sitt egna företag, och lever tillsammans på en dryg halvtidsinkomst, som ger dem möjlighet att spendera stor del av livet utomhus. Ofta i en kajak.

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 eller till bankgiro 817-3072 för att bidra till fler avsnitt.

Avsnittet hörs bäst genom iTunes

Eller direkt via webben här!

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *