38 Podcast – Eva Solhäll – Färentuna Hälsoträdgård

Eva_Solhall

Eva Solhäll lever och verkar längst ut på Färingsö, där hon för ett gäng år sedan köpte ett gammalt torp och byggt om till sin bostad. Hon är rent utbildningsmässigt specialistsjuksköterska, men efter att inte längre känna att hon kunde stå för vad hennes dåvarande arbetsplats hade blivit lät hon istället magkänslan säga åt henne att säga upp sig. Ur det beslutet lät hon Färentuna Hälsoträdgård växa fram.

Alla kanske inte är helt bekanta med begreppet hälsoträdgård, men det är en plats som är till för mänskligt välmående. I en hälsoträdgård ska det finnas vissa element, som har olika effekter hos människor.

Vi pratar om massa olika saker, de här lite lätta frågorna så som meningen med livet och vem ”man” är. Det var väldigt härligt att få träffa Eva i hennes ateljé, där hästar galopperar förbi utanför fönstret. Eva bjöd på en otrolig känsla av närvaro som jag hoppas går genom hörlurarna.

Besök hennes hemsida www.forhalsa.se

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 eller till bankgiro 817-3072 för att bidra till fler avsnitt.

Avsnittet hörs bäst genom iTunes

Eller direkt via webben här!

Comments

 1. Jarno - 12 september, 2017 @ 20:37

  Hej

  Jag har lite problem med att du inte problematiserar saker som sägs. Jag förstår att du inte är en journalist och att detta bara är vanliga samtal, men det hade blivit väldigt mycket mer intressant då.

  T ex det här som du nämner väldigt kort i slutet om att staden, bilar osv kommer närmare henne på Ekerö. Hon nämner att vi inte mår bra av att bo i städer på höjden. Visst, det kan man tycka. Men samtidigt måste vi belysa det faktum att om alla (eftersom vi inte mår bra av att bo i städer) i hela Sverige skulle bo i egna villor/stugor så kräver det otroligt mycket mer yta. Alltså hade hon för länge sedan haft grannar och mängder med vägar framför huset om vi inte bodde i städer.

  Jag tycker att det här är någonting som man tyvärr förbiser i liknande diskussioner. Det hade varit intressant att höra om detta i dina samtal.

  • admin - 13 september, 2017 @ 23:42

   Hej!

   Synd att du har problem!
   Personligen får jag ut det jag söker, och känner inget problem med det.

   P

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *