30 Podcast – Tove & Thomas – 12 olika friår

Tove_Thomas

Tove Guliksson och Thomas Melin hade sparat ihop en årslön genom billigt leverne, nu skulle äntligen drömresan till Australien bli av. Biljetterna låg i kundkorgen redo att bli betalda. Innan de klickade köp så tittade de på varandra och ställde sig frågan, är det verkligen det här vi vill? Svaret blev nej.

De insåg att den gamla drömmen att resa till Australien var just en gammal dröm. De kände också att de inte kunde genomföra den typen av långresa efter alla rapporter om hur klimatet håller på att förändras. De bestämde istället att de ville ta ett friår på hemmaplan.

De bestämde sig för att under friåret testa olika typer av bostäder och olika typer av livsstilar. Och de berättar i podden om hur de har fått ett helt annat förhållande till tid, och att det känns som att de har levt just 12 olika liv under loppet av ett år. Tanken var att de skulle försöka komma fram till dels hur de ville bo i framtiden, men också försöka hitta inspiration till ett hållbart liv.

Vi spelar in avsnittet i ett av de boenden som de provade under året, det flytande huset i Sundsvalls hamn. Om du är mer nyfiken på det, besök www.containbuilding.com

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 eller till bankgiro 817-3072 för att bidra till fler avsnitt.

Avsnittet hörs bäst genom iTunes

Eller direkt via webben här!

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *