29 Podcast – Joppe Svensson – Strävan efter balans

Joppe_SvenssonI höstas när jag intervjuade Rolf Elmström fick jag ett namn och en mailadress till en gammal granne till Rolf, det visade sig vara Joppe Svensson. När jag tog kontakt och frågade om Joppe ville vara med så var hon i början osäker då hon kände att hon inte var någon downshiftare eller så, ännu, och hon tyckte själv att det kan vara svårt att hitta den där magiska balansen mellan olika delar av livet.

Joppe bor i en hyreslägenhet i Norrköping, men har också ett hus några mil bort. Vi pratar om det svåra i att tvingas välja, och hur det kan vara svårt att hitta bra förebilder och exempel på människor som har skapat hållbara lösningar för att inte helt behöva flytta långt ut i skogen, men inte heller helt bo kvar i stan. Det är den eviga ekvationen som går ut på att behöva det sociala livet ett liv i stan, men ändå vilja bo i ett hus med trädgård att odla, och samtidigt ha råd med det hela utan att behöva arbeta för mycket.

Vi pratar om arbete, vad hon strävar efter och hur hon vill uppnå det. Joppe skickar med oss att det är okej att inte ta superstora kliv på en gång, utan pröva sig fram för att hitta den väg som passar bäst för en själv.

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 eller till bankgiro 817-3072 för att bidra till fler avsnitt.

Avsnittet hörs bäst genom iTunes

Eller direkt via webben här!

Comments

  1. Rania {Rowan Tree} - 8 mars, 2017 @ 10:06

    Känner så igen det här! Vi strävar ständigt efter att leva mer hållbart och jag skriver uteslutande om hållbarhet och ett enklare liv men verkligheten är inte så svart på vit och vi har en lång väg kvar, det sker verkligen inte över en natt och det är många små beslut som sakta leder fram till en livsstil vi trivs med, kan stå för och mår bra av.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *