22 Podcast – Linda Hammarberg – Jordenruntseglaren

linda_hammarbergFör ca 2 år sen sändes programmet Familjer på Äventyr på SVT, där fick vi träffa familjen Hammarberg som var i slutet på sin 4 år långa världsomsegling. I det här podavsnittet berättar Linda om resan, vad som hände sen och hur de förberedde sig på att vara borta så länge.

Linda och hennes man Ludvig bestämde sig för ca 17 år sen att de skulle segla jorden runt. De hade bestämt sig för vilken båt de ville ha, och letade efter just den i 3 års tid. När båten väl var inskaffad insåg de båda att de behövde leva billigt för att dels spara ihop pengar till resan, men också för att kunna betala av sina lån, så de flyttade ner i båten.

I åtta år levde de i båten, i hamnen i Malmö. Under tiden hann de med att få två barn och i augusti 2010 kastade de loss och begav sig iväg.

I avsnittet får vi höra hur de handskades med det rent byråkratiska som det innebär att bo i en båt. Linda berättar också om själva resrutten och hur det är att vara ute på havet i fyra år. Hon berättar om faror, tull, glädjen osv som det innebär att segla med familjen.

Vi får också en update på hur familjen Hammarberg lever numera, ett par år efter hemkomsten.

Lindas blogg finns på adressen www.symary.com

Och de sociala medierna finns på

Facebook: https://www.facebook.com/maryafrovarhamn/
Twitter: https://twitter.com/symary
Instagram: https://www.instagram.com/linda_hammarberg/

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 för att bidra till fler avsnitt.

Bästa sättet att höra på avsnittet är genom iTunes

Eller via webben

Comments

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *