19 Podcast – Ann-Christin Gramming – Köp inte den här boken

ac_grammingAnn-Christin Gramming, mer känd som personen bakom bloggen notbuying.blogspot.se, läste en recension som ledde henne till boken Not Buying It av Judith Levine. Boken inspirerade Gramming att själv ha ett köpstopp under hela 2007.

Hon satte upp vissa regler och fick köpa mat, medicin och förbrukningsartiklar i viss mån (så som toapapper, tvål och schampo). Köpstoppsåret resulterade i en egen bok, Köp inte den här boken, som finns att låna på de flesta bibliotek.

Gramming var under tiden för köpstoppet med om ett debattskapande, hon blev en av frontfigurerna för ett ifrågasättande av konsumtion och blev ofta intervjuad i olika media om köphysteri. När du lyssnar får du tänka på att det här var för ca 10 år sedan, och det pratades inte lika mycket om klimat och konsumtion på samma sätt som det gör idag. Att göra den här typen av statement var förmodligen mer normbrytande för den tiden än det är för idag, även om jag tror att ett helt år utan konsumtion, utom det absolut nödvändigaste, fortfarande är svårt att genomföra.

I avsnittet pratar vi så klart om själva köpstoppet, om kritik hon fick under året, om vad som var lätt/svårt och hur det påverkade henne i längden.

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 för att bidra till fler avsnitt.

Avsnittet hörs bäst genom iTunes

Eller här, direkt via webben!

 

 

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *