17 Podcast – Daniel Larsson – Andelsjordbrukaren

Daniel_LarssonDaniel Larsson reste, efter sina år på högskolan, till Australien för att jobba. Väl där kom han i kontakt med begreppet WOOFing, vilket fick honom att bli intresserad av självhushållning och odling. Trots sitt nya intresse valde Daniel att flytta till Stockholm för att arbeta på designbyrå.

Efter ett par år i Stockholm bestämde Daniel sig för att flytta hem till Småland, där han kommer ifrån, och ta över morföräldrarnas gamla jordbruksgård.

Väl på plats han lärde han sig mer och mer om självhushållning samt odling. Inför sin fjärde säsong var han med och startade det kooperativa andelsjordbruket Nybrukarna.

Det blev dock bara en säsong för Daniel, då han 2015 valde att flytta upp till Södermanland. Till sin nuvarande sambo.

I Näshulta, utanför Eskilstuna, bor och driver Daniel idag andelsjordbruket Näshulta Småbruk. Det är fantastiskt att gå runt där bland odlingarna. I avsnittet för du höra hur han gjorde för att starta igång, och lite om kompost och mikroliv.

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte att göra. Om du har möjlighet och gillar avsnittet, swisha valfri summa till 123 029 63 43 för att bidra till fler avsnitt.

Avsnittet hörs bäst via iTunes

Eller direkt via webben, om du klickar här

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *