14 Podcast – Sofia & Peter Asthamn – Den ofrivilliga och den frivilliga downshiftaren

Sofia_Peter_Asthamn

Sofia & Peter Asthamn är ett gift par som bor i Vadstena. Sofia driver nätbutiken Bättre Värld och jobbar extra som bibliotekarie. Peter driver ett mikrobageri hemifrån hyreslägenheten och arbetar halvtid som personlig assistent. Tillsammans driver de bloggen www.battrevarld.nu där de en gång i veckan skriver inlägg kopplade till deras miljöengagemang.

2013 blev Sofia uppsagd från sitt arbete, och i samma veva hade Peter sagt upp sig från sitt på Arbetsförmedlingen. Under den här perioden, när de levde på Peters halvtidslön, insåg de båda hur lite pengar de egentligen behövde för att leva ett gott liv tillsammans.

Vi pratar om deras frivilliga barnlöshet, deras syn på arbete och deras intresse för miljö. De har, liksom många andra som downshiftat, växlat upp sitt miljöengagemang.

OBS! Andra sätt är gratis att lyssna på, men inte gratis att göra eftersom jag oftast reser hem till de personer jag intervjuar. Jag har därför startat en swish-kampanj för de som vill vara med att bidra till säsong 2 i höst. Har du 5,10,50 eller 100 kronor, eller någon helt annan summa så är du varmt välkommen att swisha till nr 123 029 63 43

Avsnittet går att lyssna på via iTunes

Eller direkt här via webben

Comments

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *