13 Podcast – Sanya Falkenstrand – Den urbana omställaren

Sanya_Falkenstrand

Sanya Falkenstrand bor i en vanlig hyreslägenhet i Skarpnäck utanför Stockholm. Hon är en urban omställare, vilket innebär att hon bland annat arbetar med att bli mindre beroende av rådande ekonomisystem och energisystem.

Hon lönejobbar ca 7-10 timmar/vecka på en miljöorganisation, resten av tiden lägger hon i princip på omställningsarbetet. Sanya har varit med och startat Linje 17, Omställning Sverige, Omställning Stockholm, Folkodlarna samt arrangerat ett gäng miljö/klimat-arrangemang i Stockholm. Idag driver hon företaget Anima Mundi – som bland annat är en webshop och samlingsplats för Sanyas gröna företagande.

Under intervjun pratar vi om downshifting, hennes bild av framtiden och hur hon planerar att hantera den, lite om hennes barn och som vanligt några stickspår.

Avsnittet finns att lyssna på via iTunes 

Eller direkt här via webben (om du vill ladda ner avsnittet, högerklicka och välj spara som)

Comments

  1. Sven Lidnäs - 27 april, 2016 @ 20:16

    Har någon tänkt på vilka arealer av odlad mark som försvunnit pga bebyggelse,
    i dagsläget med de maskiner som finns är det lätt att odla ny mark, men som det var för mer än 60 år sedan då det odlades med mankraft och hästkraft, spett spade hacka och stubbrytare var det mödosamt,(det har jag varit med om).

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *