Att jobba i november

Idag är det torsdag, igår skulle det ha kommit upp ett nytt avsnitt av podcasten Andra sätt, men jag har varit tvungen att skjuta på det. Även fast jag jobbar ganska lite med mitt lönejobb så går det i perioder. Och mars/april/maj är de tre mest intensiva månaderna för mig. Det i kombination med att en av de intervjuer jag skulle gjort blev uppskjuten, och jag har lite svårt under den här perioden att både hitta en ersättare med kort varsel samt åka iväg med kort varsel. Jag hoppas det inte är för många som blir besvikna, men jag kommer kompensera det hoppas kunna släppa avsnitt under tre veckor i rad i stället.

Det är äntligen vår, jag tror folk börjar få tillbaka hoppet om livet igen. Jag ser det genom Google-analytics, de allra flesta som hittar hit har googlat på ”downshifting”. Jag kollade i Googles andra verktyg, sökordsplaneraren för att se hur mycket det söks på det ordet per månad. Det var lite olika, men en tydlig trend syns

Downshift analytics

Nu är ju inte jag någon akademisk analytiker, men min hobbyanalys är att allra flest människor tycker att det är tråkigt att gå till jobbet i november. I juni tycker flest människor det är roligt att gå till jobbet.

Den här spaningen har gjorts många gånger före mig, men det fanns en tid då vi jobbade när det var ljust och vilade när det var mörkt, kanske lever kroppen kvar i den tiden?

Hur som helst, våren är på gång och här kommer en fin anledning till att jag har svårt att i vissa perioder åka iväg på spontana intervjuer.

Cosmo

Comments

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *