05 Podcast – Ingrid Gustafsson – Att leva i en ekoby

Ingrid från Suderbyn

Jag har varit och besökt Suderbyn utanför Visby på Gotland. I Suderbyn träffade jag Ingrid Gustafsson som var med och startade ekobyn för 7 år sedan.

Jag visste inte så mycket om vad jag skulle möta, vad det var för typ av människor som bor där. Jag tänkte mig nästan att det skulle vara ett gäng miljöextremister som levde lite ”Emil-i-lönneberga”-liv. När jag kom fram insåg jag att de som bor i ekobyn är som folk är mest, men de har kommit på det här med att dela på saker är nästa steg vi måste ta i omställningen mot ett mer hållbart samhälle.

Suderby-borna är mycket välkomnande, och det är verkligen värt ett besök för de som har vägarna förbi.

Kolla in deras hemsida på www.suderbyn.se

Lyssna på podcasten på iTunes!

Eller direkt via webben här!

Tack för att du lyssnar!

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *