Ta sig ur ekorrhjulet

När jag först började fundera på att jag bryta mönster, och jobba mycket mindre än jag gjorde, läste jag mycket aktiebloggar. Jag tänkte mig att det enda sättet, var att försöka nå någon form av passiv inkomst genom avkastning och värdeökningar.

Nästan alla aktiebloggar jag hittade följde samma mönster:

  1. De hade en dröm att ta sig ur ekorrhjulet (och använder ofta ordet ekorrhjul trots att alla vet att det är hamstrar som springer i hjul)
  2. De började ambitiöst med höga teoretiskt nåbara mål, vilka kunde vara att investera 80% av lönen i 20 år. De hade ofta en hög tilltro på sin egen förmåga att ”trada” aktier, och litade på att de skulle lära sig under tiden.
  3. De höll på några månader men insåg att livet inte blev så kul när det enda målet var något som eventuellt skulle inträffa om 15-20 år.
  4. De la ner bloggen och återgick istället till sitt gamla liv.

För att styrka min tes googlade jag på ”Ut ur ekorrhjulet” och den här sidan var den första träffen. Inlägget slutar med ”Vi har en liten plan B att redan nu hoppa av ekorrhjulet och köpa ett billigt hus för typ 700 000 på landet”.

Det kanske är så enkelt, för att komma ur ett ekorrhjul krävs inte ett snabbare tempo och hopp om att hjulet ska snurr av sig självt, utan det är att sluta springa.

 

Comments

  1. Sandra Junhammar - 8 maj, 2017 @ 16:21

    Vilken bra blogg! Håller med om att det verkligen inte är lätt att ta sig ur ekorrhjulet – men det är möjligt. Det gäller bara att hitta det som fungerar en själv ♥ Vi har nyligen hoppat av och påbörjat resan mot vår dröm.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *