När faller det på plats egentligen?

Det är inte speciellt ovanligt att någon svarar ”det är mycket nu” när en frågar hur det står till. Det är nästan alltid ”mycket nu”.

Jag känner väldigt många (jag har också varit en av dem) som alltid har mycket att göra, som ser någon form av ljus framför sig. Om de bara jobbar extra hårt under den här perioden som är nu, kommer det falla på plats till hösten. Hösten kommer och inget har fallit på plats. En tänker att i vinter, då borde det lugna ner sig. Julen kommer och en åker in och jobbar lite extra i mellandagarna för att hinna med sånt som har lagts på hög under hösten. Så här fortsätter det året runt. Jag är inte ensam om den upplevelsen.

Att ändra livsstil genom att bli frilansare är väldigt mycket att hoppas på att det snart faller på plats. Det är lätt att sitta och jobba med jobb som egentligen inte ger något betalt. Någon mailar och det går snabbt att bara dra iväg ett svar. Problemet är att det svaret ofta leder vidare till något annat, eller så ska en bara kolla upp något lite snabbt. Vips så har tiden sprungit iväg.

Det faller aldrig på plats!

Jag tycker tex att det är jobbigt att sitta framför datorn 8 timmar i sträck och jobba. Vissa dagar gör jag det för att det är lättare att göra ett stort jobb på 1 dag än att dela upp det. Vissa dagar jobbar jag bara på förmiddagen och ser till att vara ute resten av dagen. Vissa dagar jobbar jag lite förmiddag och lite eftermiddag. Gemensamt för alla dagar är att jag måste bestämma mig innan jag börjar jobba, för vad jag ska göra och hur lång tid det ska ta. Som frilansare måste jag dock ha ett visst mått av flexibilitet, men genom att försöka lära mig vilken typ av uppgifter som ofta är bråttom har jag mycket tid att tjäna på att göra dem innan de har hunnit blivit bråttom.

Det går med andra ord att ändra sin situation, men det kommer inte falla på plats av sig självt.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *